Integritetspolicy

Denna policy beskriver hur Gallerix använder dina personuppgifter.

 

1. Personuppgiftsansvarig

Gallerix AB, organisationsnr 556936-8482, Märstagatan 8, 753 23 Uppsala, är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som beskrivs i denna integritetspolicy. Undantaget är betalningsuppgifter när betalning sker via Klarna Checkout, i dessa fall är Klarna personuppgiftsansvarig. För oss på Gallerix är din integritet viktig och i vår integritetspolicy beskriver vi hur och när vi behandlar personuppgifter från dig.

 

2. Hur och när behandlar Gallerix dina personuppgifter?

För generell statistik/profilering: Vi behandlar generell information om ditt besök via vanligt förekommande statistik-verktyg för webbplatser. Personuppgifter som behandlas är information om vilka sidor du besöker, hur långt ditt besök är, om besöket resulterar i ett köp, vilka produkter som köps, viss geografisk information m.m. Personuppgifter som sparas är anonymiserad.
Laglig grund: Berättigat intresse för att utvärdera och utveckla vårt kunderbjudande, våra produkter och tjänster, och vår site.
Lagringstid: 3 år från insamlandet.

Vid köp: Vi behandlar namn och kontaktuppgifter (adress, tele, email) när du genomför ett köp på vår site. Betalningsuppgifter såsom kreditkortsnummer, personnummer och relevant information behandlas av Klarna när du genomför ett köp. Dina kontaktuppgifter behandlas även när vi skickar dina varor till dig.
Laglig grund: Fullgörelse av köpeavtal.
Lagringstid: Tills köpeavtalet är fullföljt och därefter i 3 år för att hantera ev. reklamationer eller garantiärenden.

För marknadsföring och erbjudanden: Vi behandlar personuppgifter för att kunna förse dig med relevanta erbjudanden och information om våra produkter och tjänster under och efter ditt besök på vår Gallerix.
Laglig grund: Berättigat intresse för att marknadsföra våra produkter och tjänster.
Lagringstid: 3 år från insamlandet.

För nyhetsbrev: Vi behandlar personuppgifter såsom namn och kontaktuppgifter samt statistik för hur du använder nyhetsbrevet (öppningsstatistik, klickstatistik) om du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Du kan närsomhelst välja att avsluta din prenumeration genom att klicka på motsvarande länk i mailet eller genom att kontakta oss.
Laglig grund: Samtycke från dig.
Lagringstid: Tills du väljer att återkalla ditt samtycke.

Vid kontakt med kundtjänst: Vi behandlar personuppgifter när du har kontakt med vår kundtjänst för att kunna svara på frågor eller fullfölja vårt köpeavtal med dig som kund, t.ex. vid retur eller reklamation. Personuppgifter som behandlas är namn, kontaktuppgifter, orderhistorik, teknik (t.ex. typ av enhet eller webbläsare).
Laglig grund: Berättigat intresse att hjälpa dig med dina frågor och supportfrågor.
Lagringstid: Så länge ditt ärende pågår och därefter 3 år.

Vid köp av produkter från din egen bild: När du beställer en produkt från din egen såsom canvastavla, fotoförstoring eller liknande så sparas din bild på Gallerix servrar.
Laglig grund: Föllgörelse av köpeavtal.
Lagringstid: Din uppladdade bild sparas så länge som den behövs för att fullfölja din beställning, dock max 3 månader.

 

3. Vart lagras dina personuppgifter?

Vi strävar efter att lagra dina personuppgifter inom EU. I de fall personuppgifter lagras utanför EU så vidtar Gallerix alla tillämpliga tekniska och legala åtgärder för att säkerställa att dina personuppgifter hanteras säkert och med motsvarande skyddsnivå som inom EU.

 

4. Vilka är dina rättigheter som besökare/kund på Gallerix?

Rätt till information: Du kan begära att få en kopia på de personuppgifter vi har om dig.

Rätt till rättelse: Vi vill säkerställa att din information är uppdaterad och korrekt. Du kan begära att få din information rättad eller borttagen om du anser att den är inkorrekt.

Rätt till radering: Du kan begära att vi ska radera dina personuppgifter. Vi kan inte radera personuppgifter som andra lagar (t.ex. reklamationsrätt och bokföringslagar) kräver att vi behåller.

Dataportabilitet: Du kan be oss att flytta dina personuppgifter från vår IT miljö till någon annan, antingen ett annat företag eller till dig. Detta gäller inte uppgifter som lagen kräver att vi behåller

Ta tillbaka samtycke: Du kan ta tillbaka ditt samtycke till att dela din information eller att ta emot marknadsföring / mailutskick när som helst. Antingen genom att avprenumerera från mailinglistan eller kontakta oss via e-post.

Lämna klagomål: Du kan lämna ett klagomål till datainspektionen om du anser att vi inte behandlar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen.

 

5. Cookies

Gallerix använder cookies. Läs vår cookie-policy här

 

6. Kontaktuppgifter

Gallerix AB
Adress: Märstagatan 8, 753 23 Uppsala
Email: kundservice@gallerix.se
Tele: 018-18 68 28
Orgnr: 556936-8482

 

7. Uppdateringar av integritetspolicy

Gallerix förbehåller sig rätten att uppdatera integritetspolicyn. Policyn är senast uppdaterad 25/5 2018.

 

Varför ska du välja Gallerix?

 

Stort sortiment av wall art, posters och fotokonst

Stort sortiment av wall art, posters och fotokonst

Gallerix har ett stort sortiment med tavlor för dina väggar. Vi har trendiga posters och modern fotokonst från skandinaviska designers.

Mer än 40 års erfarenhet av ramar och inramning

Mer än 40 års erfarenhet av ramar och inramning

Gallerix Ramverkstad har funnits sedan 1974. Våra rammakare har stor kompentens och lång erfarenhet av alla typer av inramningar.

Stort utbud av högkvalitativa ramar

Stort utbud av högkvalitativa standardramar

Vårt fokus är kvaltet och hållbarhet. Alla våra träramar är gjorda av riktigt trä och tillverkas i Sverige. Vi jobbar med syrafria material för inramningar.

Specialister på personligt print av dina bilder

Specialister på personligt print av dina bilder

Vi kan printa dina bilder som personliga tavlor i en mängd olika material och storlekar. Ladda upp din bild och skapa din egen tavla.