Trend: Rosa nyanser

En stor färgtrend den här säsongen är rosa. Gärna pastellrosa, gammelrosa och bubbelgumsrosa (tänk Hubba Bubba original). Antingen kan du matcha olika eller samma nyanser av rosa med varandra för en monokrom look, eller varför inte satsa på någon av dessa trendiga färgkombinationer:

 

Rosa och grön inredning

Bildkälla: Gallerix & Pinterest

ROSA + GRÖNT

Tillsammans med ljust rosa nyanser gör sig grönt riktigt bra! Rosa och grönt är en riktigt trendig färgkombination som ger en harmonisk kontrast och ett lugnt intryck. Måla rummet i puderrosa och inred med stora gröna växter och möbler, eller om du hellre vill anamma trenden lite mer subtilt kan du skapa en snygg installation med en rosa hylla eller möbel och placera små växter och sticklingar ovanpå. Eller varför inte inreda väggarna med posters i rosa och grönt? Ovan syns våra motiv "Monstera Leaves #1" och "Pink Wall".

 

 

Rosa och svart inredning

Bildkälla: Gallerix & Pinterest

ROSA + SVART OCH VITT

Om du inte vill kombinera rosa med en annan färgstark kulör är svart och vitt två minst lika bra alternativ. Svarta detaljer mot ett rosa rum skapar en lyxig look och dessutom ger det en lite mer kontrastrik och edgy finish. Rosa tillsammans med vitt ger en mjuk känsla till rummet. Allra snyggast blir det kanske om du kombinerar alla tre tillsammans. Passar perfekt för den som gillar att inreda med svart och vitt men som vill testa att addera lite färg och skapa ett intressant och personligt hem. Vill du inte riktigt gå all in kan du alltid välja en poster i rosa och svart och placera på en vit vägg! Ovan syns vår poster "Banana Pop" av Lemon-Apes.

 

 

Rosa och röd inredning

Bildkälla: Gallerix & Pinterest

ROSA + RÖTT

Rosa och rött är en färgkombination som enligt många och kanske också "enligt regeln" skär sig, men det behöver faktiskt inte vara på ett dåligt sätt. Ibland kan en förbjuden kontrast skapa något väldigt intressant och iögonfallande. Faktum är att dessa två kulörer kan bära upp och ta fram det bästa hos varandra. En flickig rosa vägg blir mer androgyn och mogen tillsammans med röda detaljer och på samma sätt blir den krafigt röda färgen aningen mildare ihop med en mjuk rosa färg. Orange är också en kulör som passar ihop med rosa och rött och fungerar på samma sätt. Ett tips är att välja rosa som huvudkulör och låta rött och orange utgöra detaljerna, eftersom detta ger ett mer behagligt intryck (rött signalerar fara och kan göra oss stressade). Om du inte vill göra om ett helt rum kan du alltid pynta väggen med en fin poster eller tavla i rosa och rött. Ovan syns en fotokonst-poster av Inge Schuster som du hittar här.

 

Publicerat 2018-04-18 11:53:28

 

Varför ska du välja Gallerix?

 

Stort sortiment av wall art, posters och fotokonst

Stort sortiment av wall art, posters och fotokonst

Gallerix har ett stort sortiment med tavlor för dina väggar. Vi har trendiga posters och modern fotokonst från skandinaviska designers.

Mer än 40 års erfarenhet av ramar och inramning

Mer än 40 års erfarenhet av ramar och inramning

Gallerix Ramverkstad har funnits sedan 1974. Våra rammakare har stor kompentens och lång erfarenhet av alla typer av inramningar.

Stort utbud av högkvalitativa ramar

Stort utbud av högkvalitativa standardramar

Vårt fokus är kvaltet och hållbarhet. Alla våra träramar är gjorda av riktigt trä och tillverkas i Sverige. Vi jobbar med syrafria material för inramningar.

Specialister på personligt print av dina bilder

Specialister på personligt print av dina bilder

Vi kan printa dina bilder som personliga tavlor i en mängd olika material och storlekar. Ladda upp din bild och skapa din egen tavla.