Gallerix inspirationsblogg

Få tips och inspiration och i vår inspirationsblogg!

 

Kreativ med Washitejp

Washitejp är en dekorationstejp som är gjord av papper och som går att fästa på nästan alla ytor utan att man skadar ytan. Washitejp kan användas för att hänga upp posters och skapa analoga moodboards men för den som älskar pyssel är det bara fantasin som sätter gränser! Vi har listat några av washitejpens alla användningsområden.

 

MOODBOARDS

Skriv ut dina favoritbilder, riv ut tidningsurklipp och inspirerande texter och sätt ihop en egen analog moodboard på väggen hemma eller på kontoret. Både snyggt och inspirerande!

 

 

FANTASIFULLA VÄGGDEKORER

Om du har lite tid till övers och gillar att pyssla kan du göra fantastiskt snygga väggdekorationer med washitejp. Skapa din egen unika wall art som är lätt att ta bort och förnya - utan att behöva måla om!

 

 

LEKFULLT I BARNRUMMET

Gör barnrummet lite roligare med washitejp! Du kan skapa allt från en hopphage till fina väggdekorationer och "tapeter".

 

 

FOTOVÄGGAR

Om du inte är sugen på att spika i väggarna eller kanske har en vägg som är krånglig att få upp tavlor på, då kan washitejp vara ett alternativ. Tavelväggar med washitejp kan faktiskt bli lika snygga som riktiga tavelväggar och dessutom är det lätt som en plätt att byta ut motiven.

 

DEKORATIVA INRAMNINGAR

Om du t.ex. gör en fotovägg som vi skrev om ovan kan du skapa ännu mer tavelkänsla genom att göra dina egna dekorativa ramar med tejp. Möjligheterna är många och med lite fantasi blir det riktigt snyggt!

 

Vi har washitejp i flera olika färger och mönster och du hittar dem HÄR.

Bildkällor: Pinterest (vi har även skapat en hel moodboard på Pinterest med bara washitejp som ni hittar här om ni vill ha ännu mer inspiration).

 

Publicerat 2018-05-15 10:37:03

 

 

 

Matcha konst med inredning

Ett smart sätt att skapa harmoni i ett rum är att matcha inredningen med tavlor, fotografier och posters. Genom att matcha med t.ex. färg och form kan man lyfta och lägga mer fokus på inredningsdetaljerna och samtidigt skapa en skön sammanhållning i rummet.

Helmatcha med färg i hemmetBildkälla: Pinterest / Gallerix

HELMATCHA I FÄRG

För den vågade är detta ett perfekt sätt att skapa en riktig wow-effekt i ett rum. Matcha möbler, väggar, golv och väggbonader i en sammanhängande färgskala. Motivet till höger är fotokonst av Inge Schuster som du kan köpa här.

 

Minimalistiska tavlorBildkälla: Pinterest / Gallerix

MINIMALISTISK MATCHNING

Om du gillar naturnära enkelhet och minimalistisk inredning passar denna kombinationen perfekt. Matcha dina stilrena möbler med enkla grafiska motiv och rama in med ramar i obehandlat ek som fångar upp den naturnära känslan och matchar din skandinaviska inredning. Motiven till höger är Waves och Waves II av Mimono.

Geometriska former på posterBildkälla: Pinterest / Gallerix

MATCHA MED GRAFISKA FORMER

Gillar du form och design? Då kanske denna matchningen är något för dig. Matcha dina lampor och andra inredningsdetaljer med motiv som föreställer liknande former för att skapa en intressant och medveten helhet. Motiven till höger är Petrifying Pendulum av Gilbert Claes och Fall av Antonyus Bunjamin.

Matcha med detaljerBildkälla: Pinterest / Gallerix

MATCHA SUBTILT

Om du inte vill välja tavla efter inredning kan du ju såklart göra tvärtom också. Matcha färgen på din tavla med subtila, utbytbara inredningsdetaljer som t.ex. en fin växt. Motivet till höger heter Inside Out av Olga Mest och du kan köpa det här.

 

Publicerat 2018-05-07 14:22:19

 

 

 

Posters med bortgångna ikoner

Posters med bortgångna ikoner

Det är många legender som gått ur tiden de senaste åren. Nu har vår nya illustratör Claes Gustavsson gjort en serie affischer så att du kan sätta upp och minnas din favorit-ikon.

Världens länder i storleksordning

Formgivaren/illustratören Claes Gustavsson säger så här om sin serie Icons:

"Jag – liksom många andra – tycker det är så sorgligt när stora artister går bort, sådana man växt upp med och som gjort intryck. Der har tyvärr blivit många under senare år, vilket ofta har berört mig djupt. Som en hyllning till dessa ikoner har jag gjort en serie affischer – ”Icons” – också som minne, något jag själv vill ha på väggen."

Motiven på bl.a. David Bowie, Prince, Leonard Cohen, George Michael och Amy Winehouse kostar från 79 kr och du hittar dom HÄR.

 

Publicerat 2018-05-02 11:39:32

 

 

 

Kreativa kartor från Bold Tuesday

Tycker du att ett liv utan resor är tråkigt? Känner du att det finns en stor värld därute som väntar på dig? Vill du utforska det okända?

Med Bold Tuesdays snygga världskartor och posters kan du hålla reda på alla ställen du besökt så att du kan komma ihåg allt du sett, och hålla koll på vad du har kvar att upptäcka.

Världens länder i storleksordning

GET IT TOGETHER
List of Countries 61x91cm
Se världens länder i storleksordning och markera de länder du varit i!

 

Världskarta att färglägga

START PACKING
Color World 70x50cm
Klassisk världskarta där du kan färglägga de platser du besökt och få motivation till nya resmål.

 

Hitta länderna bland bokstäverna

GET LOST
Find it World 61x91cm
Kan du hitta länderna bland alla bokstäver?

 

Publicerat 2018-04-24 10:45:40

 

 

 

Trend: Rosa nyanser

En stor färgtrend den här säsongen är rosa. Gärna pastellrosa, gammelrosa och bubbelgumsrosa (tänk Hubba Bubba original). Antingen kan du matcha olika eller samma nyanser av rosa med varandra för en monokrom look, eller varför inte satsa på någon av dessa trendiga färgkombinationer:

 

Rosa och grön inredning

Bildkälla: Gallerix & Pinterest

ROSA + GRÖNT

Tillsammans med ljust rosa nyanser gör sig grönt riktigt bra! Rosa och grönt är en riktigt trendig färgkombination som ger en harmonisk kontrast och ett lugnt intryck. Måla rummet i puderrosa och inred med stora gröna växter och möbler, eller om du hellre vill anamma trenden lite mer subtilt kan du skapa en snygg installation med en rosa hylla eller möbel och placera små växter och sticklingar ovanpå. Eller varför inte inreda väggarna med posters i rosa och grönt? Ovan syns våra motiv "Monstera Leaves #1" och "Pink Wall".

 

 

Rosa och svart inredning

Bildkälla: Gallerix & Pinterest

ROSA + SVART OCH VITT

Om du inte vill kombinera rosa med en annan färgstark kulör är svart och vitt två minst lika bra alternativ. Svarta detaljer mot ett rosa rum skapar en lyxig look och dessutom ger det en lite mer kontrastrik och edgy finish. Rosa tillsammans med vitt ger en mjuk känsla till rummet. Allra snyggast blir det kanske om du kombinerar alla tre tillsammans. Passar perfekt för den som gillar att inreda med svart och vitt men som vill testa att addera lite färg och skapa ett intressant och personligt hem. Vill du inte riktigt gå all in kan du alltid välja en poster i rosa och svart och placera på en vit vägg! Ovan syns vår poster "Banana Pop" av Lemon-Apes.

 

 

Rosa och röd inredning

Bildkälla: Gallerix & Pinterest

ROSA + RÖTT

Rosa och rött är en färgkombination som enligt många och kanske också "enligt regeln" skär sig, men det behöver faktiskt inte vara på ett dåligt sätt. Ibland kan en förbjuden kontrast skapa något väldigt intressant och iögonfallande. Faktum är att dessa två kulörer kan bära upp och ta fram det bästa hos varandra. En flickig rosa vägg blir mer androgyn och mogen tillsammans med röda detaljer och på samma sätt blir den krafigt röda färgen aningen mildare ihop med en mjuk rosa färg. Orange är också en kulör som passar ihop med rosa och rött och fungerar på samma sätt. Ett tips är att välja rosa som huvudkulör och låta rött och orange utgöra detaljerna, eftersom detta ger ett mer behagligt intryck (rött signalerar fara och kan göra oss stressade). Om du inte vill göra om ett helt rum kan du alltid pynta väggen med en fin poster eller tavla i rosa och rött. Ovan syns en fotokonst-poster av Inge Schuster som du hittar här.

 

Publicerat 2018-04-18 11:53:28

 

 

 

Komet - den perfekta ramen i barnrummet

Komet - den perfekta ramen i barnrummet

Vi har ett brett utbud av ramprofiler hos oss och en uppstickare beträffande pris och material är ramen Komet. Komet är en träram med en markant profil, och eftersom den är tillverkad med högkvalitativt akrylglas är den mycket lättare till vikten, vilket gör den enklare att hänga och bära, och dessutom är glaset okrossbart vilket gör att den passar utmärkt i barnrummet.

Varför inte låta barnen själva välja posters till sina rum? Vi har massor av fina barnposters från bl.a. Millis Sarri, Katarina Vintrafors, Anna Grundberg, Little Bernard m.fl.

En tavelvägg i matchande färger är också ett fint sätt att piffa till barnrummet och göra det personligt. Med ramen Komet behöver du inte oroa dig för att glaset ska gå sönder under vilda lekar, och dessutom är det ett extra prisvärt alternativ - perfekt om du behöver köpa flera ramar till en tavelvägg. Här är några av våra favoritmotiv som passar fint tillsammans:

Motiv ovan: Måne av Little BernardHjortkompis och Kompis av Anna Grundberg, Wild heart av Katarina VintraforsDolphium av Peytil

Komet är tillverkad i Sverige och finns i olika storlekar från 15x21 till 70x100 och kommer i vitt och svart. Ramlistens bredd är 21 mm och ramlistens djup är 15 mm.

 

Publicerat 2018-04-10 13:24:27

 

 

 

Inspirerande tavelväggar

En snygg tavelvägg kan verkligen lyfta ett rum och skapa en personlig och hemtrevlig känsla. Här har vi samlat några varianter på tavelväggar som vi tycker är riktigt snygga! 

Tavelvägg med kvadratiska tavlor
Bildkälla: via. Pinterest

Kvadratiska tavlor med matchande motiv

När man skapar en tavelvägg med kvadratiska ramar och väljer en sammanhållen serie med motiv får man en väldigt snygg och grafisk känsla i hemmet. Det ger ett medvetet, trendigt intryck och passar dessutom utmärkt för den som gillar ordning och reda på väggen.

Tavelvägg på tavellister

Bildkälla: Stylizimo

Flexibel tavelvägg och bokhylla med inmålade tavellister

Ett perfekt alternativ om man enkelt vill kunna ändra motiv i sin tavelvägg, eller om man har fina böcker som förtjänar lite extra synlighet. Snyggast tycker vi att det blir när man kombinerar både böcker och tavlor, som på bilderna ovan, och dessutom målar tavellisterna i samma färg som väggen för ett enhetligt och snyggt intryck! Ett enkelt sätt att sätta en lyxig och trendig prägel på rummet.

Tavelvägg med vita ramar

Bildkälla: Trendenser / Pinterest

Ljust och fräscht med vita ramar

En tavelvägg med svarta ramar, mörka motiv eller mycket färg kan ibland kännas lite tungt - inte minst i ett rum som t.ex. inte har så mycket naturligt ljusinsläpp. Eller så kanske man tillhör en av många som föredrar ljus inredning och ljusa väggar. Då är en tavelvägg med vita ramar och ljusa enkla motiv ett bra val, eftersom det ger en snygg vägg utan att det blir för mörkt och tungt.

 

För mer inspiration på tavelväggar - spana in vår anslagstavla "inspirerande tavelväggar" på Pinterest HÄR.

 

Publicerat 2018-03-15 19:13:00

 

 

 

Gallerix ordlista

Det är inte helt lätt att hålla koll på alla termer inom ram och bild. För att göra det lite enklare har vi gjort en liten ordlista som reder ut vanligt och mindre vanligt förekommande ord.


Akryltavla: Motiv som trycks på baksidan av ett akrylglas vilket ger tavlan en högblank finish.

Aluminiumtavla: Motiv som trycks direkt på en aluminiumskiva. 

ArtGlass: Reflexfritt, reptåligt glas med UV-skydd. Högt ljusgenomsläpp vilket framhäver bilden och gör glaset nästan osynligt.

Canvas: Även kallat "konstnärsduk" är en duk av bomullspolyester. När man printar på canvas får man en matt yta med struktur som känns levande.

Float glass: Ett glas som vid produktion får flyta på en bädd av smält tenn. Detta ger en väldigt plan yta vilket bidrar till bättre ljusinsläpp och jämnare reflektion.

Foamboard: Kartongskiva som ibland läggs bakom tunna motiv som t.ex. affischer.

Förenade mått: Talar om hur stor yta en bild har genom att räkna bredd + höjd i cm. Exempel: 50x70cm = 120.

Fotopapper: Halvblankt papper som ger bra färgåtergivning och är idealiskt för fotografier.

Isolerark: Separerar och skyddar konstverket från materialet runtomkring.

Kapa: se. foamboard

Kilram: Även kallas spännram. Används för att spänna upp motiv på duk, som t.ex canvas.

Pannå: se. kapa

Passepartout: En ram i tjockt pressat papper som sitter mellan motiv och glas för att skapa en snygg inramning och skydda motivet.

Plexiglas: Ett okrossbart och lättare alternativ till vanligt glas. Gjort av akrylplast men har samma utseende som ett riktigt glas.

Poster: Motiv som printas på matt tjockt papper av hög kvalitet.

Posterlist: En list som fästs på postern och fungerar som ett alternativ till en ram.

Premium poster: Motiv som printas på blankt fotopapper av hög kvalitet.

Stadur: En lättviktsskiva som är perfekt när upphängningen kräver låg vikt.

Standardram: Ramar i vanligt förekommande storlekar.

Syrafritt: Papper eller kartong av hög kvalitét som bryts ned väldigt sakta.

Washitejp: Dekorativ tejp av washi papper som används för att sätta upp t.ex. posters på väggen utan att lämna märken efter sig.

 

Publicerat 2018-03-22 15:37:24

 

 

 

Varför ska du välja Gallerix?

 

Stort sortiment av wall art, posters och fotokonst

Stort sortiment av wall art, posters och fotokonst

Gallerix har ett stort sortiment med tavlor för dina väggar. Vi har trendiga posters och modern fotokonst från skandinaviska designers.

Mer än 40 års erfarenhet av ramar och inramning

Mer än 40 års erfarenhet av ramar och inramning

Gallerix Ramverkstad har funnits sedan 1974. Våra rammakare har stor kompentens och lång erfarenhet av alla typer av inramningar.

Stort utbud av högkvalitativa ramar

Stort utbud av högkvalitativa standardramar

Vårt fokus är kvaltet och hållbarhet. Alla våra träramar är gjorda av riktigt trä och tillverkas i Sverige. Vi jobbar med syrafria material för inramningar.

Specialister på personligt print av dina bilder

Specialister på personligt print av dina bilder

Vi kan printa dina bilder som personliga tavlor i en mängd olika material och storlekar. Ladda upp din bild och skapa din egen tavla.